Det er bare å drite i den bedrageriske kjemien..

Kjemi, den viktige kjemien som alle snakker så varmt om. Dersom den stemmer riktignok. Men hva når den manglende kjemien lager krøll i en sart hjerne? Hva når man ilegger andre mennesker til grunn, for vår helt personlige manglende kjemi?

Selvsagt vil begge parter påvirkes av slikt. Til sist så er man kanskje enige om at det er snakk om manglende kjemi, og levner det med det. Sånt skjer, og man kan gå hver sine veier. Problem løst! 

Problem i emning derimot, det er når det ikke er noen veier og gå. Man må faktisk være der, i dunsten av manglende kjemi. Den har også en tendens til å eskalere, for så å nå sitt klimaks i en uenighet som igjen fører til dårlig stemning, og kanskje helt tilslutt gjør to mennesker til uvenner. 

Tenk om man bare kunne akseptert at slik er det? Tingenes tilstand, kan ikke endres akkurat nå. Lev med det!

Men nei, primitivt henger vi oss opp i dette lille ordet, kjemi. Det som ikke ble notifisert med annet enn dårlig kjemi, skal nå utforskes, analyseres – ja rett og slett settes under lupen. I tillegg til dårlige briller som har seget altfor langt ned på nesetippen, til at bokstavene fremdeles er tydelige.

Vi endevender hver en stein for å finne noe som kan understøtte hva magefølelsen sier, for det er vel en del av det. Magefølelsen. Det kan også være viljen, eller den manglende viljen. Samma det! 

Uansett hvilket menneske som settes under lupen, så vil du finne noe å sette fingeren på. ALLE, absolutt hos alle. Leter du så vil du finne noe du kan kalle en dårlig kjemi med de fleste.

Hvor mange relasjoner har ikke startet med en fantastisk kjemi, for så å ende i ekstreme (kjemiske) forskjeller som ikke lar seg forene? Mange! Vet ikke helt om jeg skal kunne stole på kjemi? Herunder kan man vel også ta med førsteinntrykk. Har møtt mange mennesker som gav et elendig førsteinntrykk men som har vokst seg til. Og motsatt, mennesker jeg overhodet ikke kunne finne noen sjarme med, har vist seg å være veldig sjarmerende. 

Over all kjemi og førsteinntrykk, så tror jeg at noe større henger over oss, som vi burde ilegge litt mer kraft – og det er åpenhet. Drit i kjemi og førsteinntrykk, det har vi jo lært tar skammelig feil mange ganger. Møt heller verden og menneskene i den, med åpenhet! Kanskje du sparer deg selv for både skuffelser og andre forventningsbrist?

#blogg #relasjoner #inntrykk #førsteinntrykk #kjemi #mennesker #fordommer #forventninger

 

Siste innlegg