Jeg blir flau av våre “besteborgere”!

 •   

Uten å blande inn altfor mye av den ene eller den andre siden så må jeg si at det som skjer nå er direkte flaut å være vitne til. Vi snakker om et varmt, eller varmere samfunn, vi snakker om nestekjærlighet og 0 toleranse for mobbing. VI SNAKKER!

For hva skjer?

Joda, p.g.a et facebook innlegg så går Listhaug av. Uten å ta stilling til mine meninger om det, som her er uvesentlig – så må jeg bare spørre om en ting.

Til deg som finner det for godt å harselere med den tidligere ministeren. Syns du, at dine innlegg på facebook,i kommentarfelt og andre sosiale medier, er bedre enn hennes? 

Kom deg ned at din høye hest, menneske!

Jeg blir rett og slett kvalm, når jeg ser blant annet småbarnsmødre slenge ut innlegg som ikke kan sies annet enn at det er mobbing og harselering på sitt aller beste. Skadefro, sarkasme, hat. Jeg skjønner at de ikke ser det slik, ellers hadde de vel kanskje ikke vært så åpenlyst i denne leia?

Snu på det hele å la oss si at det var din mor, din datter, din sønn, din kjære – som var målskiven for alle disse morsomhetene. Ville du da tenkt annerledes om saken? Her tror jeg vi alle kunne svart ja! Om vi hadde baller nok til å skille sak fra person. Men majoriteten av humoristene her ser ut til å ikke klare det. Det har nesten blitt et paradoks hele denne saken om mobbing. Vi formaner, men oppfører oss selv som de dårligste forbildene for våre barn som kommer etter med store steg. Kan dette være årsaken til at vi ikke klarer å få bukt med mobbingen? Jeg tror ikke det, jeg er overbevist om det.

Vær for pokker glad for at ting løser seg, men la vær å spre hat og møkk. Eller er det slik at menneskerettigheter, respekt, kjærlighet og empati kun gjelder de vi liker? Det er ingen sak å elske et menneske som er etter vår smak. Men hva med alle de andre. Skal vi ha lov til å kaste vår vrede over de, slik som i denne saken? Er et hat bedre enn et annet? NEI!

Bak alle våre ulikheter og forskjeller sitter det et menneske av kjøtt og blod. Et menneske med tanker og følelser. Et menneske med andre mennesker rundt seg. Barn og eldre. Ideologier og overbevisninger. Ha respekt for det i det minste.

Trommevirkel: Man trenger ikke å bli usaklig selv om man er uenig!

Stopp nå!

#blogg #politikk #usaklig #debatt #menneskeverd #mobbing #aksept

 

 

  1. Godt skrevet.. Jeg maner mine barn til å snakke pent til andre uavhengig om de er enige eller ikke. Opplever det som har skjedd nå som en ren heksejakt på et menneske. De harselerer, mobber, oppfordrer til dritt.. Hva gir de den retten? Kjenner jeg blir oppgitt. Dette er mennesker som skal styre landet. Hva skjer egentlig? Demokrati… dette blir for dumt. Enig eller ikke. Man behandler hverandre pent, og snakker bare når man har noe skikkelig å si.

  2. Godt sagt! Det virker som det er greit å mobbe så lenge de er blå eller lengre utpå den kanten. Kalle dem for hatere o.l… men ingen arresterer seg selv med retorikken brukt mot denne fløyen. Høyre, venster eller sentrum… like ille hele gjengen. Må jo snart ha en hasjtag for dette og😑

  3. Hyggelig og respektfull bør man være uansett hvor man jobber, om man jobber eller hva det måtte være. Forskjellen her er at Sylvi Listhaug var statståd. En statsråd – og da spesielt en justisminister – skal og bør ikke i noe tilfelle provosere menneskeheten. Når det er sagt så var det kun statsminister Erna Solberg som oppførte seg profesjonelt under dramatikken på stortinget. Jeg blir direkte flau på hennes vegne. Hennes undersåtter oppførte seg som trassige tenåringer!

  4. En ting er å ta avstand fra det Listhaug gjorde, men man må passe på slik at man ikke ytrer seg på en måte hvor man selv blir oppfattt som en mobber.
   Selv vet jeg at jeg skrev en oppdatring på facebook, men jeg prøvde å være bevisst på å skrive slik at ting ikke går i retning av at jeg sitter og mobber. Samme på bloggen min også. Prøvde å være så saklig som over hodet mulig slik at ting ikke blir oppfattet som om jeg mobber.
   Blir flau jeg også når ting glir ut, og at det blir mobbing av det. Det skal ikke skje!
   Ønsker deg en kjempefin onsdag 🙂
   Purr, purr, og klem fra Toril og kattene

  5. Ann: Nå presiserer jeg at det ikke var den saken det gjelder men hvordan hvermannsen ser ut til å kaste all respekt til side i hatefulle ytringer. Det er ikke greit å være uten respekt og drive med harselering av folk, enten det er sånn eller slik. Statsråd eller ei!

  6. Glimrende innlegg!
   For mitt vedkommende, innebærer denne avgangen en trussel mot demokratiet. Sylvi Listhaug sto frem som en handlekraftig minister som torde å ta avgjørelser, -populære eller ei. Hva mange utrolig nok later til ikke å ha forstått, er at hun faktisk representerer FrP sine velgere, og har handlet deretter. Listhaug har ALDRI hatt til oppgave å ivareta noen andre politiske interesser enn de av sine egne velgere! – News-flash; Det er faktisk slik et indirekte demokrati fungerer! Alternativet, ved at en skulle kjørt en ‘flat’ linje, er ensbetydende med innføringen av en ettparti-stat!
   Nå har det seg engang slik at uansett hvor mye en misliker den politikken som føres, var det den som fikk flest stemmer ved valget, -og derav den som landet styres etter. Jeg har selv vært i Listhaug-motstandernes sko, for å si det slik, og mer enn noen gang da Dagfinn Høybråten gjorde en legendarisk jobb for å få igjennom KrF’s politikk. Jeg, som får skrekkvisjoner av dette partiets politikk, var, og er alikevel en enorm beundrer av POLITIKEREN Høybråten for det han klarte å utrette for SINE velgere. Høybråtens jobb var nemmelig aldri å fremme MINE interesser, men KrF -velgerne sine!..

  7. Mobbekulturen springer ut fra stortinget og EU`s tyraniserings politikk,som røykeloven og klima fornektere ol,Det er ikke uten grunn at selvdraps statistikken er 3 ganger høyere en trafikkdrepte,og øker i takt med politikernes iherdige forsøk på å svindle og undertrykke befolkningen økonomisk.Pressen som detaljstyres av politikerne er også en av årsakene.uten pressens propaganda og fake news,ville aldri hovedstaden blirr til en asyleir,og EU og Tyskland ville aldri fått styre stortinget slik de gjør i dag med direktivene sine.poitiets iherdige førerkort sanking kan leses direkte av selvdrapstatistikken,da det i mange tilfeller fører til konkurs og skillsmisse OL.et rettsystem som fungere som en sharia domstol,som dømmer daglig uten bevis,kun på indisier viser at hele systemet er tvers igjenom korrupt og følger regimer vi helst ikke vil sammnligne oss med.Demokrati er det politikerne i dag stempler som populister,og er iferd med å bli helt fraværende innen politikken.talefriheten har en strafferamme på intil 3 års fengsel.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg