Hudpleie

Æ kan ikke si at æ har en utprega problemhud. Men, æ merker forskjell etter som åran går, og det æ merke det best på e at æ må tilføre mere fukt. Så, æ e en stor tilhenger av fuktighetskrem! Nu e æ velsigna med meget få, om noen, rynker! Æ har ikke utsatt huden min for mye sol, og solarium har æ vel kanskje tatt et par gang (x10) i løpet av livet. Sminke har æ heller aldri brukt mye av, kun når æ skal stæshe mæ opp og andre spesielle anledninga! 

På et vis har æ aldri tenkt noe særlig over huden. Men i de seinere åran har det jo blitt et sabla fokus på ulike “evig ung” produkta. Krema som nesten gjør dæ udødelig og koste mere enn det smake! Dessuten e det vel naturlig at æ tænker mere over det i den alderen æ e i nu enn når æ va 20-30. Jada, har vært igjennom flere sorta og havner alltid tilbake til de gode gamle.

Og de gode gamle e i all enkelhet A-Creme og Spenol! Uparfymert, billig og ikke minst… De funker! Overalt! I tillegg så har æ sværga til Teatrees maska fra BodyShop. Så, av alle de kreman æ har stående på badet så e det disse som blir brukt regelmessig! Ja, for ikke å glemme. Til kroppen så bruk æ Biotherm Body Milk, trekker hurtig inn og holder til neste dusj 🙂 Og vann, æ drikk minst 4 glass daglig (vanligvis).

Min konklusjon e at det e enkelt og relativt billig å ta vare på huden sin! I allefall i mitt tilfelle.

 

#Velvære #Hudpleie 

Når noen må dø, for at andre skal leve….

Bildet e av en tattovering som min eldste sønn har tatt, som en hyllest til sin lillebror. #Søskenkjærlighet

Æ vet ikke helt åssn æ skal klar å uttrykke kor viktig det e, å ha avklart spørsmålet om å donere bort organan sine før ulykken e ute og et familiemedlem dør! Men æ skal prøve! Æ vet at det kan være vanskelig å ta stilling til det spørsmålet. Det berører så mye, minner oss om at livet e skjørt og at døden e en konsekvens av livet. 

Det slår mæ at æ engang tænkte på den saken minst mulig. Va gjerne med i diskusjona men tok aldri stilling til ka æ egentlig mente om det. Det va tanken på døden som gjorde at æ bare putta det langt bak i hodet. Døden e skremmende og noe man helst unngår, på alle måta, så langt det lar sæ gjøre. 

En dag, helt ut av det blå, så blir min yngste gutt syk. Det tok veldig lang tid før legene fant ut ka som skjedde. Så lang tid at det va forseint for han å kunne leve videre med det hjertet han hadde. Beskjeden va hard og brutal, gitt gjennom telefonen kl.07.30 om morgenen og æ våkna med det. “Din sønn vil trenge en hjertetransplantasjon for å kunne leve videre”! Han har Dilatert Kardiomyopati, enkelt fortalt vil det si et forstørra hjerte. Hannes va 70% større enn det skulle vært. Æ kan ikke forklare på noen måte ka som skjedde med mæ da, bortsett fra at æ øyeblikkelig ble fyllt med en vannvittig kulde dær håran reiste sæ i nakken. Det va så uventa, så utrolig, så jævlig, så sinnsykt, så ubegripelig som det e mulig å bli. Men det va det som va fakta! Hær va det bare å brette opp ermene for å virkelig gå inn i den største krigen æ noen gang har vært i. Det blei, og e fremdeles en høyst aktuell hværdag dær kampen bare har endra form.

Etter månder med venting fikk han omsider beskjed om at de hadde funnet et donorhjerte. Et ungt menneske hadde omkommet og hjertet skulle passe perfekt til min gutt. Han fikk sin hjertransplantasjon, og lever i dag takket være de foreldrene som skjønte viktigheten av organdonasjon. Æ kan heller ikke forklare mine tanka som æ har om de foreldran, det blir rett og slett for stort. Men om det e noe hær i livet æ e takknemlig for så e det nettopp det. Æ har faktisk fått min sønn to gang, en gang ved fødsel og en gang fra helt ukjente menneska. Måtte dæm vite ka dæm har gjort, og kor takknæmlig æ e!

Det kan nesten se ut som om at det hær va en enkel og grei affære, og det kan æ avkrefte med det samme! En ting va nu når han blei syk, så det titanhjerte med stadig større organsvikt (gikk veldig på lunger og nyrer), for så å endelig få transplantasjon. Og da skulle vel alt være greit, men nix! Han har hatt urolige smerta, arytmier og ikke minst utallige avstøtninga. Alt det hær tære på han, og alle rundt han både fysisk og psykisk. Men du værden førr en tøffing. Han e den stærkeste person æ vet om og står han av gang etter gang! Det e ikke småtteria den gutten har gått igjennom! RESPEKT!

Æ håpe at det lille æ har skrevet, kan være nok til at noen som kanskje ikke har tenkt over det, og tatt stilling til organdonasjon, gjør det. Snakk med dine nærmeste. Skaff donorkort. I dag! Ingen vet ikke ka morgendagen bringer, og det finnes ingen garantier for at man slipper unna.

Bare så det e sagt så har han lest igjennom det æ har skrevet, og godkjent det! Han har gitt flere intervju som har blitt til avisartikla og reportasje i Se og Hør, så det kommer ikke noe nytt eller supersensitivt hær. Historien trenger ikke å krydres fordi den i utganspuntet e rett igjennom jævlig!

Det hær e det som igrunnen e “beinet”, i det den hær bloggen kommer til å handle om. Det e så komplekst og påvirker så mange, når hendelsa av sånne dimensjona finner sted! Ikke minst så har det vært interessant å se folks reaksjona. Fræmmede som ikke kjenner til detaljan. Det e utrolig at noen kan være så frempå i sine oppfattninger av åssn man bør gjøre ting og ikke. Ka som e akseptabelt og ikke! Og det e helt uten noen som helst slags info om åssn det her tilfelle e, ingen transplantasjon e lik. Og han har ikke vært en av de superheldige i så måte, når man vet at resultatet kunne vært så mye bedre. I fra den ene ytterkant til den andre så e æ vældig gla for at folk flest forstår. Og igjen, æ e ei sykt heldig jenta med mange vænna og støttespillera! Æ e ikke ute ætter å syt, men æ ønske å belyse de ulike sidan man kanskje ikke høre om til vanlig. Ikke minst så får livet litt andre perspektiva, ganske mye positivt oppi all elendighet faktisk! Æ trur det hær e en fin form for sjølterapi. Det å sætte ord på det man har kjent på kan neppe være negativt.

Så, æ træng vel ikke å si at organdonasjon e min hjertesak likevel forstår æ kor vanskelig det kan vær. Det e jo ikke sånn at man må avgjøre det NU, e lurt å venne sæ til tanken 🙂 Æ mene at det e viktig at unge menneska tar opp det hær til diskusjon med sine foresatte og omvent. Når noen dør og kunne vært donor, så e det så mye som skjer i forbindelse med det, at det lett kan skje at man ikke tenker klart. Å for å nå ut med mitt budskap så må jo en blogg være grei i.o.m at det e så mange unge reflekterte som skriver/leser blogg! Avsluttningsvis så e det dessværre sånn at flere av dæm som vente på organa på Rikshospitalet, muligens ikke va så gammel som i allefall æ trudde! 

Skulle det være noe som dokker lure på så ikke vær redd for å ta kontakt, æ skal svare så godt æ kan 🙂

#Organdonasjon #TaStilling #Hjertetransplantasjon #Viktig #Sorg #Glede #Takknemlighet #Livet #Mamma #Sønn #Familie #Frykt #Kjærlighet 

Fish-spa, en fantastisk opplevelse!


I morgen så skal æ og en god venninne ut å ta Fish Spa i Vennesla. Det blir min andre gang, og garantert ikke min siste. Noe så behagelig skal du leite lenge etter. Min første tanke om dette var  “uh, sikkert bra, men ikke noe for mæ”! Gjett om æ møtte mæ sjøl i døra? 

Vel, skal innrømme at æ hadde litt vegring for å sette beinan ned i et kar fyllt  med “piraya”! WTF… Så æ satt å pysa mæ ei god stund før æ tok sats, kleip igjen øyan, krølla tærne og lot beinan synke ned i vannet! Æ trur æ holdt pusten i et par minutt (eh..) før æ begynte å kjenne etter. Når æ da va færdig å jamre så kunne æ nyte følelsen av et direkte velbehag! De små “piraya” fiskan har ikke engang tenner. Det dæm gjør e å nappe til sæ død hud! Det kjennes ut som om du får mange meget svake støt samtidig, eller en vibrering æ egentlig ikke kan forklare. Den følelsen hadde æ resten av dagen, deilig! Og huden etterpå va betraktelig mye mykere. Nu e det ei stund siden æ har vært hos fotterapeut så det va nok en god del hud som fiskan kunne nyte. Derfor må det flere gang til. Om du gjør det hær regelmessig så e det en god investering for vedlikehold av dine føtter! Kan anbefales på det varmeste. 

Æ vil tru at prisan varierer og vi betalte kr.350,- for 20 minutt. Hvær 6 behandling e gratis. 

 #Velvære