Baby reddet med verdens minste kunstige hjerte

HJERTEPUMPER: Dette er hjertepumper som ble operert inn i en 15 år gammel gutt ved det samme sykehuset i 2010. Da var hjertekirurg Antonio Amodeo også i ekstase over den medisinske fremgangen, men nå har han tatt utviklingen enda et skritt. Foto: AFP

Det er helt utrolig hva legevitenskapen kommer frem til, og hvordan utviklingen skyter fart! Det var vel strengt tatt et slikt titanhjerte som reddet min sønn. Hans eget ga opp i påvente av et donorhjerte. Han gikk med dette maskineriet i 3 – 4 måneder, før et donorhjerte dukket opp!

Det funket slik at han hadde ei veske med full ladede batterier i en veske som som gjennom en ledning var koblet til dette “hjertet”! Om natten ble han rett og slett koblet til strøm via en stikk kontakt (vanlig). 

Det var en ganske “makaber” sak dette. Ingen hjerteslag, blodtrykk eller puls. Og du kunne høre susingen fra hjertet som lot blodet strømme gjennom kroppen hans. I denne perioden ble han merkbart mye bedre, da hjertesvikten forsvant. Han klarte å trene seg litt opp for å klare selve transplantasjonen. Egentlig syns jeg denne perioden var grei i den forstand at han igjen var “seg selv” og ikke bare dødssyk.

Vil du vite mer om denne historien så finner du de fleste innlegg her: https://www.facebook.com/lillja.blogg

Bildet viser ulike størrelser, og de har altså reddet en baby med et slikt hjerte (linken). Det er gledelig å lese at dette kanskje en dag kan erstatte et ekte hjerte fordi det følger så mange skumle bivirkninger med de medikamenter en må ta etter en transplantasjon. Enkelt forklart. 

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:MRWZ8QJRD6UJ:www.vg.no/nyheter/innenriks/helse-og-medisin/reddet-baby-med-verdens-minste-kunstige-hjerte/a/10070764/+&cd=4&hl=no&ct=clnk&gl=no

#Blogg #Hjertetransplantasjon #Hjerte #Titanhjerte #Donor #Organdonasjon #Sønn #Mamma #Liv #Død #Overleve #Kunstighjerte #Legevitenskap #Utvikling 

Kvalitetstid med mor

Se så utrolig vakkert det er ved innseilingen til Kristiansand. Odderøya med Lund i bakgrunnen! Dette fra vår tur med Superspeed i forrige uke.

Denne gangen ble vi bare ved terminalen, orket ikke stresse.

Jeg vet ikke helt sikkert hva denne kunsten, eller steinen, skal symbolisere? Den bryter i allefall av kontrastene der den står ved terminalen i Hirtshals.

Se min flotte, spreke mor! Hun holder seg godt må jeg si!

Vi måtte jo innom buffeten på vei hjem igjen.

Mye god mat her, litt for enhver gane!

Igjen må jeg si, vakkert!

 

#Blogg #Bildedryss #Kvalitetstid #Mor #Datter 

Enhver form for fundamentalisme og fanatisme er livsfarlig

Det å kalle seg selv fundamentalist får meg til å sperre opp øynene og lure på hvilken definisjon som ligger bak det? Jeg fikk nettopp et svar på et innlegg jeg har, av en som kaller seg fundamentalist, og jeg må bare si en ting – det er slike som gjør meg redd. 

I begrepet fundamentalisme ligger det uklare definisjoner. Jeg tar med begrepsavklaringen fra Wikipedia, og jeg snakker her om punkt 3.

http://no.wikipedia.org/wiki/Fundamentalisme

Punkt 3. sier dette:

“Fundamentalisme brukes i praksis ofte synonymt med fanatisme, kjennetegnet ved svart-hvitt-tenkning, mangel på saklighet og balanse, mangel på vilje til å forstå og respektere annerledes-tenkende. Slike tendenser finner man både i religiøse, anti-religiøse eller andre sammenhenger.”

Dette i seg selv er vel forklarende på hvorfor jeg mener det er farlig. Sammen med begrepet fanatisme så tenker jeg gangsynet til disse er borte. Man hører ofte at religion som er roten til alt vondt. Jeg mener det ikke er religionen men fundamentalistene, ekstremistene og fanatikerne som handler i Guds navn som står for det onde! Eller de skjuler seg bak en hvilken som helst slags ideologi. Disse kan representere en fare for både seg selv og verden forøvrig. 

Paradokset er at de ofte fremstiller seg selv som rette troende, eier av den rette ideologi og som innehavere av den ene og fulle sannhet. Det er rett og slett ikke rom for andre mennesker og deres meninger

De av religiøse grupperinger stiller seg ikke bak Gud, men i fronten! Kanskje kan jeg si hevet over? 

Nå er det som skrevet, ikke bare i religionen eller livssyn vi finner slike grupperinger. Vi finner de i alle samfunns sjikt. 

All form for fundamentalisme er farlig, og ikke minst – skremmende!

#Blogg #Livssyn #Religion #Ideologi  #Samfunn #Aksept #Respekt #Fanatisme #Fundamentalisme #Ekstremisme 

Tynt hår? 4 tips for mer volum og fylde – som virker!

Mitt hår er vel akkurat passe, men litt vilt! Det står til alle veier når jeg står opp om morgenen, derfor har jeg ofte håret i strikk om natten! 

Men, tips til å få mer volum og en følelse av at det er tykkere! 

1. En god shampo og balsam er viktig. Jeg bruker den rosa fra Tigi Bedhead. Dyr men drøy! Balsam kan gi tungt hår, så bruk den kun i tuppene. Om håret ditt “vaser” seg så kan du ha det i de verste områdene. Men, unngå hodebunnen.

2. En god volumskum før føning, define har en som passer mitt hår bra. Vent ikke til håret er helt tørt før du begynner formingen. Her sper jeg på med litt gele fra Lorèal, nærmere hodebunnen. Dette gjør at du får mer hold i håret.

3. Når jeg er ferdig med å forme håret og det igrunnen er ferdig, spruter jeg litt GotToBe Glue litt her og der. Og helt til slutt, Studio Line fra Lorèal. 

4. Om panneluggen føles litt tung så kan jeg ha litt Dust It eller tørshampo i den. 

Disse små knepene fungerer fint på mitt hår og frisyren sitter! Det er ikke sikkert det passer for alle men det kan jo være verdt et forsøk?

 

#Blogg #Hår #Frisyre #Produkter #Volum #Tips #Velvære

 

 

Bilder fra uken som gikk

Ny uke, nye roser! Elsker bare roser og de pynter så mye opp, ikke koster de allverden heller.

Mandagen gikk med til å gjøre denne tatoveringen ved Tattoo Nation, mesteren er Maciek! Jeg er kjempe fornøyd 🙂 Et lite besøk i kveldingen, koselig. Ellers så var det ikke de store stuntene. 

Tirsdag var det opp til sørlandsparken med min snille venninne, Heidi! Vi klarte jo å få hamstret litt, tatt oss en lunch og kjasa masse. Blant annet disse nydelige rosene! En utrolig koselig formiddag. 

Om ettermiddagen kom min mor, helt fra Kirkenes, på besøk! Med seg hadde hun lettsaltet torsk, og det er noe av det beste jeg vet. Servert med potet, kålrabi og spekk! Nam!

Onsdagen brukte vi til å få skrudd sammen ting og tang. Innser bare mer og mer at jeg i allefall ikke trenger enn mann! En annen ting er om jeg vil ha en 😉 Fikk også pakket mer ut av flyttelasset mitt. Ja, og Tove var innom en snartur!

Snekkerne ble ferdige med taket, og terrassen min så ikke ut, men det var verdt det for det ble virkelig fint! Alle blomster har nå tatt kveld og jeg orker ikke kjøpe nye. Får klare seg med Erica!

Torsdag var det å stå opp før fanden fikk sko på beina, vi dro til Hirtshals på tulltur. Kvalitetstid med mor og vi fikk da shoppet litt! Bildet er tatt ved innseilingen til Kristiansand, Odderøya! Eget innlegg på dette kommer.

Fredag stod jeg opp til en nyvasket leilighet! Ai, ai så deilig. Mamma skjemmer meg bort altså. I kveld blir det en tur ut å sjekke trykket i byen. 

Vel, dette var litt av min uke. Håper du har hatt en fin uke? God helg ønsker jeg deg! 

#Bildedryss #Blogg #Uke #Dagligdags #Helg #Besøk #Vasking #Mat

Feit, fæl og over 40

Ja, sånn kan det av og til føles. Men da i en viss setting som gjerne er utløst av en liten øyeblikkshendelse. Eksempelvis når man står opp etter en heavy kveld der det har blitt både seint og tidlig før man har fått lagt seg! Så får man et glimt av seg selv idet man tramper forbi speilet, skvetter til og lurer på hvem i huleste var det? I det øyeblikket du i halvsøvne skjønner at det ikke er noen andre enn deg selv, ja da kan hårene reise seg i nakken! Jeg kan tillate meg et aldri så lite klynk da 😀

Det er ikke noe jeg orker å dvele ved! Til tross for alt den her skrotten har gått igjennom så ser det ikke så aller verst ut! Selvsagt kunne jeg holdt fast på tanken om alt jeg burde gjøre for å forbedre utseende. Men nei! Ikke det at jeg ikke bryr meg om hvordan jeg ser ut. Jeg er både forfengelig og feminin men jeg legger ikke min selvtillit i utseende alene. 

Vakre menneska er ofte de som har “vokst” på meg. Jeg har aldri latt meg fasinere av de billedskjønne! Du “har” meg ved sjarme. Selvfølgelig er det jo noe som utpeker seg og må være fraværende/tilstede for at en person skal være attraktiv i mine øyne men det er altså ikke skjønnhet! Jeg har mine tanker om hva jeg absolutt ikke liker. Iflg. flere av mine venninner har jeg en snodig smak når det gjelder menn, det kan jeg leve med 😉

I dag treng du ikke å bli “gammel”. Det finnes utallige alternativer for hva man kan gjøre for å holde seg ung. Botox, restylane, kirurgiske, stramme litt opp osv. Jeg vet ikke om jeg ville gjort noe av det? Men man skal aldri si aldri, det er greit å vite at det finnes botemiddel. Jeg er faktisk litt stolt over at jeg har et såpass ungt ytre som jeg har. 

Når det gjelder vekt så er det en helt annen sak! Her snakker vi ikke bare utseende men også helse. Det er ikke sånn at du behøver å være ekstremt overvektig for at det kan by på problemer. Du kan like gjerne være undervektig, og ha like store problemer. Jeg kunne kvittet meg med noen kilo til fordel for både min helse og det å føle seg vel. Det akter jeg å gjøre noe med – sånn fra i dag av…  Jeg vet akkurat hva jeg gjør feil så jeg behøver ikke å starte på en sinnsyk slankekur, det holder å kutte ut visse vaner samt å bevege meg mer! Har ALDRI slanket meg før så det blir spennende å se hva som skjer, om det hjelper eller om jeg må gå hardere til verks enn det jeg tror? Når det er sagt så har ikke idealer og streben etter det perfekte ingenting å si, men min helse!

#Overvektig #Helse #Utseende #Skjønnet #Undervektig #Blogg #Livsstil#Sunnhet #Idealer

En ferdig blomstret rose

Det er så mye å glede seg over og til

Roser i blomst en sann fryd for øye

Du ser det du og om du bare vil

Tenk på gleden og alt det gøye

 

En ferdig blomstret rose i tørket tilstand

Bringer frem vakre minner

Rosen trenger da ikke vann

Mulig lykken i den du finner

 

Det er om å gjøre å se

Åpne dine øyner 

Og luktesansen med

Finn gleden i det når det løyner

 

#Dikt #Glede #Blogg #Roser #Håp

 

 

Søppelmat

Akk, hvor godt er det ikke av og til? 

Jeg er nok ganske fornuftig i matveien sånn generelt sett. Veldig glad i grønnsaker og fyller gjerne halve tallerken med det. Men… Søppelmat! Det hender jeg får lyst på noe med pomfri, pommes frittes, chips – kjært barn mange navn. Det kan gå ei tid før jeg kjøper det men lysten på det kommer opp jevnlig, helt til jeg har spist det. 

Som regel er de første bitene veldig gode, men så begynner det å dale. Og når jeg har spist meg mett så er det bare kvalmt. Så det er bare å få stagget dette suget uten å overdrive!

Jeg tenker at det ikke finnes noe man ikke skal/kan spise bare det er tilpasset deg. Om du er tykk eller tynn så er kostholdet like viktig. Slanke mennesker får også hjerte-/karsykdommer, diabetes, kreft osv. 

Jeg tror ikke det er en ting som utløser en livsstilssykdom men flere faktorer. En miks med genetikk, tilfeldigheter og påvirkninger – direkte og indirekte. Og klart man skal forsøke så godt man kan å ta vare på skroget sitt. Men glem ikke å leve i samme slengen. Kos deg med hva du vil men med måte!

#Blogg #Kosthold #Søppelmat #Livskvalitet #Mat #Kos #Helse #Livsstilssykdommer

Etter kirketid

Tidlig søndag og dagen gryr, klokkene ringer og tiden flyr

Tro hva dagen i dag bringer og gir, det blir spennende å se og ingen vet hvordan det blir

Jeg har mine ønsker for dagen og kvelden med, jeg sitter her og venter på en hyggelig beskjed

Kanskje dukker han opp i kveld og kanskje gjør han det ikke, nuvel så gir jeg blaffen og sender han det virituelle blikket

 

Jeg håper og tror at han kommer, mulig jeg må vente lenge og helt til neste sommer

Uansett så koser jeg meg med tanken på at han er min skatt og kjære, venter tålmodig og jeg mitt naut vil jo aldri lære

Han kommer når han vil og jeg kaster han ut når jeg vil, to like der og ingen av oss er snill

Likevel så lengtes det og spenningen stiger, tro om han kommer hit i kveld og satser på 0 kriger 

 

#Blogg #Dikt #Venter #Lengsel #Kjære #Eventyr

Vend IKKE det annet kinn til, slå tilbake…

Jeg har oppdratt to gutter som nå har blitt til voksne menn! Flotte barn jeg er veldig stolt av på alle måter! Men jeg husker godt tilbake til deres barndom og mange ganger kommer jeg på episoder som virkelig satte meg i tankeboksen. Denne er en av de.

Å oppdra et barn den gang, som nå, skulle være pedagogisk riktig. Det var vel gjerne i den tida mine barn vokste opp at dette fikk en rask utvikling i samfunnet. Jeg kan huske at jeg f.eks brukte mye tid på å forklare at man aldri skulle gå til fysisk angrep på noen andre mennesker. Det var viktig for meg at de forstod det, jeg trodde ikke at å sloss var noen løsning den gang, og det tror jeg ikke i dag heller.

Men, så skjedde det noe. Et av mine barn var ute å lekte med noen nabobarn. Blant disse var det en gutt som nok var ett par år yngre enn min gutt. Jeg ble oppmerksom på at denne gutten slo til min gutt med en spade. Gutten min gråt men tok ikke igjen. Jeg stod en stund og observerte og ventet på at han skulle foreta seg noe, som å gå bort og ut av situasjonen men han gjorde ikke det. Den andre gutten slo hardere og hardere, så det ut til.

Jeg kunne ikke se på dette lengre og gikk ut på altanen og ropte til min sønn “skyv han bort og slå tilbake, la han ikke slå deg på den måten”! Han puffet gutten slik at han ramlet overende. Selv kom han tuslende hjem, blå på leggene etter den ublide behandlingen han hadde fått. 

Det var veldig lett for meg å formane til fredelige oppgjør og stadig minne om at det å slå er feil. Men, jeg fikk nye tanker av denne opplevelsen. Hvordan skulle jeg kunne sende mitt barn ut i “krigen” med den beskjeden om at man ikke skulle slå, ikke engang tilbake? Når flere av nabolagets smågutter gjerne gikk inn i en fysisk kamp så ville jo min gutt alltid tape, og med det bli den som alle ville våge å prøve seg på! Dette kunne jeg ikke forsvare lengre.

Enden på visen ble at jeg sa at de ikke skulle la noen slå de eller på andre måter fysisk skade de. Da må dere ta igjen! Men, begynn aldri selv å slå! Såvidt meg bekjent ble ingen av de ut av byens private boksere?!

#Blogg #Barn #Verdier #Mamma #Forsvar #Taper #Slå #Angrep