Delikatesse fra Kiberg!

Jeg er et selverklært matvrak, og fisk er en klar favoritt! Når man er vokst opp med Barentshavet på alle kanter så er det vel naturlig, vil jeg tro.

Uansett, i lille Kiberg, hvor farsslekten min kommer fra, er det noen som foredler fisk. Jeg har smakt både lutefisken og røykafisken. Sikkert alt annet også, uten at jeg har tenkt over det. Men himmel og hav – og dra meg i fletta, røykafisken er den desidert beste jeg noengang har spist! Intet mindre enn perfekt.

Den smaker ekstra godt med tanke på at jeg kan sitte i Kristiansand, på andre siden av landet og nyte denne delikatessen, fordi jeg var så lur og kjøpte med meg noen da jeg var hjemme i jula! Tilbehør er mandelpotet med smeltet smør over og gulrotstuing!

Så til dere, som har mulighet til å shoppe noen av disse Kibergs delikatessene – kjør på!

Dette er ikke et sponset innlegg, bare så det er sagt 🙂 Og de som reiser til Kiberg bør virkelig få denne med seg!

Lik gjerne min fb side: https://www.facebook.com/lillja.blogg

#blogg #mat #middagstips #middag #delikatesse #matvrak #anbefaling #reisetips 

 

Sulten? Noe som frister deg?

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

Dette er noe som er representabelt for hva jeg spiser til middag. Kanskje du finner noen gode tips? Om du lurer på oppskrifter så er det bare å spørre så skal du få den 🙂 Vil vel si at det er høyst vanlige retter, litt ala norsk husmannskost.

1. Kyllingfilet med potetsalat, rå løk, mais, isbergsalat m/dressing og tomatskiver. Dette er litt av en blanding men du verden hvor godt, og enkelt.

2. Wok av de grønnsakene jeg hadde i kjøleskapet, og svinefilet. Tomat, agruk og litt rømme. Soltørkede tomater over.

3. Lutefisk med potet og bacon. Dette bildet er fra superspeed. Men jeg ser at det enda selges lutefisk i butikkene. Jeg kan ha litt grønnerterstuing til, men må ikke.

4. Dette er rett og slett frosen lapskausblanding som jeg har kokt og så har jeg hatt oppi stekt kjøttdeig og krydder. Kjapp middag!

5. Røykafisk (fra Kiberg), den er verdens beste. Tilbehør potet, smelta smør og gulrotstuing. OMG!

6. Bayonneskinke, røkt og saltet,  med potet, kålrabi, tyttebær og smelta smør. Jeg liker saltkjøtt veldig godt men denne slåes lett av slatet og røkt svineknoke. Kjøttet blir i tørreste laget syns jeg, uansett hvordan jeg lager det.

7. Andelår med wok grønnsaker. Nydelig. Men husk at låret må steike lenge for at det skal bli mørt. Jeg steiker det først i pannen og så har jeg den over i ildfast form eller leirgryte. 

Håper noe fristet?

#blogg #mat #middag #kosthold #tips

 

 

 

 

Byvandring i bilder – vårtegn

Flotte, deilige Kristiansand og gamle Posebyen. I dag har jeg hatt meg en lang tur, gate opp og gate ned bare for å nyte synet av våren som titter frem. Jada, jeg vet at det enda kan komme snø, men seriøst… Grønne plener og roseknopper må vel kvalifisere til å si at det er noen spor på gang 🙂 Det er kanskje ikke så lenge før kirsebrær trærne knopper seg de heller?

Det har vært et helt fantastisk vær. Solskinn, nesten ikke vind og deilig temperatur. Jeg elsker sørlandet når jeg kan gå ut og knipse et bilde eller to av våren, med håp om bedre og varmere tider.

Er det ikke flott i nabolaget mitt?

 

#blogg #vår #posebyen #kristiansand #vandring #foto #vårtegn #håp #varme #optimisme #bildedryss

Litt av et fenomen!

   

  

 

Skulle du ha sett så galt! Jeg holder på å gå igjennom bilder jeg kan slette eller flytte til en annen fil, og da dukker dette opp! Hehe, jeg må virkelig le. Dette er bare et lite utvalg av hva jeg fant, bare her på bloggbildene. Føtter, lår og legger i alle variasjoner! Jeg kan med hånda på hjertet si at jeg ikke har noen fotfetisj, men man skulle jo nesten tro det! Makan!

Tror jeg skal tenke meg om før jeg knipser flere bilder av mine, og andres, undersotter! Det er jo meningsløse bilder må man vel kunne si?!

Vel, vel nyt synet av særdeles flotte bilder 😉

Nå skal disse føttene ut og gå seg en runde eller to!

 

#blogg #føtter #legger #lår #bilder #foto #mening #fenomen #merkelig

Dette sier fargene om deg..

Jeg vet ikke hvordan det er for deg, men for meg har farger mye å si og jeg påvirkes veldig både negativt og positivt. Min soleklare favorittfarge er lilla, og den må ha rett nyanse og. Etter det så er det rosa/lilla! Disse fargene har vært “meg” i mange år nå, det ser ikke ut som om at jeg skal bli lei de heller. Jeg kan gjerne ha klær i de fargene men det er ikke nødvendig. Jeg nok si at jeg er ganske selektiv for hva jeg kler meg i, knallfarger er greit av og til som en kontrast til svart. Pastellfarver er ikke min ting. 

Den absolutte bunnplassering på min fargescala er ferskenfarver. Fy og fy! Jeg leide en gang en hybel mens jeg var student og rommet hadde ferskenfarge på veggene. Jeg holdt på å kveles de månedene jeg bodde der, grusomt! En annen er gulfargen. Jeg vet ikke hvor mange plagg jeg har kjøpt i gult som prislappen aldri kommer av på. Jeg syns den er fin å se på men kler meg ikke i gult. Jeg velger heller ikke fargen i noe annet enn påskepynt, så nå har jeg sluttet å kjøpe noe gult for så å tro at jeg vil kle meg i det. 

Når det gjelder interiør så går det meste i mørk brunt og lilla. Kanskje både litt tungt og maskulint, men det er nå meg da. Og jeg er absolutt feminin.

Vel, det er gøy med farger uansett. Har du en favoritt? Sjekk linken for hva din favoritt sier om deg, stemmer det? Jeg vil si at det nok stemmer rimelig bra i mitt tilfelle. 

Lik gjerne min fb side: https://www.facebook.com/lillja.blogg

Her finner du oversikt på fargene: http://www.klikk.no/kvinneguiden/helse/article741863.ece

#blogg #farger #farver #favoritt #lilla #påvirkning #humør #pastell 

10 fordeler med å bo i Finnmark!

Det å bo i Finnmark er ingen spøk og slett ikke noe for pingler. Det er knallhardt både værmessig sett og ikke minst når det kommer til geografisk plassering på kartet. Men om du tror det eller ei så er det mange fordeler også, spesielt om du ser det fra en humoristisk synsvinkel.

1. Du slipper å vaske vindu på 9 måneder p.g.a vinteren. Ikke er det behov for det heller, du ser ikke over gata grunnet snekov likevel.

2. Været kan ikke ødelegge en sommer. Ikke engang snestorm i juli legger en demper på sommeraktiviteter! Vi har sommerparkas og vinterparkas. Og er sjeleglad for en dag eller to med 20 røde. Altså har ikke været så mye å si. Men kommer den tredje dagen med 20 røde, da holder de fleste på å dø av hetebølgen. Så det er bra det er, som det er der. 

3. Vi sparer miljøet for bruk av lyspærer fordi at det er lyst døgnet rundt i sommermåndene.

4. Vi holder liv i legestanden p.g.a mørketidsdepresjoner…. Og klamydia! Aldri så galt at det ikke er godt for noen.

5. Det finnes ikke kø noen steder, og bompenger – haha, ja det skulle dem vel tjent på der oppe med 20 biler i døgnet på de mest traffikerte veiene! 

6. Nedskrivning av studielån trekker folk fra sør, i hopetall til Finnmark. Det gjør at vi ikke må reise hverken hit eller dit for å møte folk fra andre steder i landet. La ikke Mikkel gå til fjellet, men la fjellet komme til Mikkel. 

7. Statistikken sier at det bli født flest barn på høsten, det betyr at mørketiden ikke bare er ille. Det ser ut til at kvalitetstiden er under den tiden de fleste fra sør, sier er den verste. Da koser finnmarkingene seg. Tydeligvis!

8. Solen gir mange fordeler. Vi drikker oss full når sola kommer, og drar. Solfester alle veier. Barna får fri fra skolen når sola kommer, og det skytes salutt ved Vardøhus festning. Ja, egentlig er det ikke måte på hvor vi feirer den sola. Mulig det er for at vi også slipper solkrem med faktor, uansett mnd. på året, for sterk er den ikke!

9. Vi henter både middag og dessert i egen hage. Rein og multebær! Her snakke vi kortreist mat. I tillegg kommer kveldskosen krabbende opp i fjæra når vi plystrer, idet den slipper kroppen så stuper den ned i kasserollen som er på bålet når vannet er passe varmt. Kongekrabba er godt opplært.

10. Uansett hva du skulle trenge hjelp til, måtte mangle i kjøleskapet, behøve ei seng å sove i eller rett og slett bare ønsker en å spille Yatzy med midt på natta – så har alle en grei nabo, som stiller med ei flaska brennevin om han ikke kan hjelpe med noe av det andre! Og til syvende og sist, så kjenner han noen, som kjenner noen som kan.

Deilige, flotte og fine Finnmark! Det er lett å sitte i en annen verden, i sør, og tenke på hvordan det er der oppe og hvor fint vi har det. Hjemlengselen sliter kraftig til tider men foreløpig klarer jeg meg med noen turer hjem i året. Det hjelper også å mimre litt her på blogg. 

Del gjerne videre 😉

Ikke minst så har vi Honningsvågrevyen!

Mvh. https://www.facebook.com/lillja.blogg

#blogg #nord #sør #humor #hjemlengsel #levekår #finnmark 

Herlig galskap, og gode venninner <3

 

Meg og frk. Pedersen i Oslo å galner oss!

 

 

På hytta med min mor og søster.

 

Elin og meg, overraskende normale?? Heidi G. prøver leverposteilokket! Passa det..

  

Jeg er ikke helt sikker på hva som skjer her, nestenunglittvakker – er du? Hehe

Heidi ville bare si at jeg hadde glemt brillene hos henne!

.. 

Min skjønne svigerdatter.

 Ikke spør!

Du och jag, du og jag <3

En ting er sikkert, jeg har mange gode venninner og det er en av grunnene til at jeg føler meg heldig! Håper disse minnene kan få smilet frem hos de og andre som titter innom her! Vi er i allefall ikke mye høytidelige, hehe..

#blogg #bildedryss #foto #venninner #gøy #minner 

De heldige…

Av og til så kjenner jeg at noe knytter seg i meg, en kald klo tar tak en plass som det ordentlig river i! Andre mennesker skriver om sine kroppslige sorger, som er ille nok, for de. Og jeg forstår godt det. 

Når de snakker om syke barn, knekte armer og bein, omgangssyke, forkjølelser og andre forbigående sykdommer – så må jeg innrømme en ting og det er at jeg misunner de mange ganger! Jeg mener ikke at det er av syting og klaging at de skriver som de gjør, for de er nok dette noe av det verste de har opplevd, av den grunnen kan jeg si at jeg misunner de!

Jeg kan ikke huske hvordan det er å bekymre seg over en forkjølelse hos mine barn, eller en omgangssyke for den saks skyld. Tenk for en lykke det ville vært ifht til at jeg daglig frykter for min sønns liv! Jeg våkner hver eneste morgen og lurer på om han lever? Om han har fått sovet? Hatt noen smertefrie timer? Er han neddopet på morfin? Det verste er kanskje at jeg ikke engang kan snakke med han hver dag, han orker ikke eller klarer ikke!

Tenk så deilig det skulle vært å slippe å tenke på døden? På smerter som du vet er ufarlige? På sykdommer du vet er forbigående, ufarlige og helt vanlige. På bagateller i den store sammenhengen… Det ville vært en lettelse!

Men slik er det ikke, jeg dealer med det og det går bra. Og jeg kan bare si en ting til de som slipper unna slike spørmål, dere er jaggu heldige! Er dere klar over det?

Og for all del, ikke misforstå dette! Det er ikke ment som kritikk av noen, og jeg har ikke noen rett til å si hva andre skal tenke og føle ifht til noenting. Men jeg kan vel si at jeg misunner enkelte, og skulle bare ønske de viste hvor heldig jeg syns de er! 

Carpe Diem!

https://www.facebook.com/lillja.blogg

#blogg #heldig #sykdom #død #liv #forbigående #alvorlig #dødelig #innsikt

Indisk restaurant – god mat eller ikke?

Det har gått meg hus forbi at det hadde åpnet en ny restaurant her i Kristiansand, så i går når jeg oppdaget det så måtte denne testes ut! Indisk mat er vel egentlig sånn midt på treet for min del, og absolutt ikke et måltid jeg bare må ha! Som kinesisk f.eks! Det bare må jeg ha av og til. 

Uansett da, så bestilte vi kylling i hvitløk curry, og nanbrød. Jeg var ikke hypp på sterk mat i går så det blei den mildeste kryddervarianten. Nanbrødet var kjempegodt! Men kyllingen var noe smakløs så her ble jeg skuffet gitt. Indisk er krydder og skal vel ikke være bare sterkt eller ikke? Ikke det at maten var vond men bare kjedelig! Neste gang får jeg nok øke på chillien og se om det hjelper. Et annet stort minus er jo at kelneren ikke snakket norsk, og når du skal begynne  diskutere på engelsk i en term du overhode ikke bruker engang på norsk… Da sier det seg selv vel!?

Men betjeningen var hyggelig da, prisnivå helt ok og maten grei (får ta litt på egen kappe)! 

#blogg #lesere #mat #middag #restaurant #måltid #indisk #service